Enkelt och lätt!
- 2 gråpäron per person (eller annan päronsort efter eget val)
- 1/2 liter rött vin
- 2,5 dl strösocker
- Några skivor citron eller en bit pomeransskal
- c:a 6 cm kanel
- 1 vaniljstång som du skär upp
- en nypa muskotnöt
- Blanda socker, vatten och vin i en tjockbottnad stor kastrull tillsammans med kryddorna.
- Skala päronen men låt skaftet få titta kvar.
- Ta av kastrullen när du känner att det verkar lagom. Tänk på att det efterkokar lite medan lagen svalnar, så att de inte blir för mjuka. Servera dem ljumma i skålar och slå lite lag över. Garnera med en bit av kanel- eller vaniljstången.
Vilket vin kan du välja?
Det går faktiskt bra med nästan vilket rött vin som hest, men allra godast blir det med en fruktig Shiraz eller
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Brunello di Montalcino Fattoi
Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.
Artikelnummer: 3097
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Italien, Montalcino, Toscana
Alkohol: 14,5 %
Pris: 249 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET