Bjud på rätt vin till oxfilé och fläskfilé

Det är också viktigt att tänka på hur man tillagar filén när man letar efter rätt vin att servera till oxfilé eller fläskfilé. Kommer man att krydda lätt, eller servera filén med en fet sås? Vinet måste matcha smakerna i hela rätten.

Vanliga par när man serverar vin till filé:

Oxfilé:

  • Merlot
  • Bourgogne
  • Cabernet Sauvignon

Fläskfilé:

  • Zinfandel
  • Chardonnay
  • Pinot Noir

Man gör inte fel om man använder sig av de traditionella rekommendationerna för vin och mat, eftersom dessa rekommendationer baseras på åratal av erfarenheter hos kockar och vinexperter. De är grundläggande hopparningar, som är utformade för att göra det lättare för en vanlig person att matcha mat och vin.

Men ingen vinmatchning är skriven i sten. Dessa förslag är en bra utgångspunkt för när man ska servera vin till filé. Därefter kan man alltid experimentera med olika viner, eller helt enkelt bara servera sitt favoritvin till måltiden, då blir man inte besviken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La Dame de Malescot

Ett magiskt gott vin av högsta kvalitet! Château Malescot-St-Exupéry är ett 3ème Cru Classé slott i Margaux och är idag ett av de bäst bevarade och kvalitetsdrivna Margaux cru. Vinet La Dame de Malescot är slottets andravin.

Artikelnummer: 5491

Typ: Rött Vin

Producent:Chateau Malescot Saint-Exupery

Land: Margaux (Upptäck blommorna i vin)

Alkohol:13,5 % %

Pris:299 Kr.

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •