Hem » Vin Fakta » Vinn stjärnkocken Mathias Dahlgrens nya matbok Hemkunskap!

Vinn stjärnkocken Mathias Dahlgrens nya matbok Hemkunskap!

mathiasfront - Vinjournalen.se

Stjärnkocken Mathias Dahlgren gillar att laga vardagsmat. Vi andra tycker kanske det är lite tradigt att laga mat varje dag och regelbundet komma på nya matidéer som passar alla smaker. Dessutom är vår värsta fiende oftast att tiden är knapp. Men nu kommer Mathias bästa vardagsidéer samlade i boken Hemkunskap för vuxna gör matlagningen blir roligare, enklare – och maten blir godare.

Det är inte varje dag som man kan få tips och råd för att både råda bot med tidspressen och få nya influenser i köket av en av Sveriges mest välrenommerade mästerkockar som tagit guld i kock-VM Bocuse d`or. I dag driver han restaurangerna Mathias Dahlgren Matsalen och Matbaren på Grand Hotel Stockholm med flera stjärnor i Guide Michelin.

Allt blir bäst om man utgår från sin egen verklighet, säger Mathias, och du behöver inte få ångest om du känner att du fuskar lite mellan varven och inte lagar precis allt från scratch varje dag, så länge det blir gott.

Och det blir garanterat gott när Mathias får skapa rätter!

hembok

Boken är också späckad med tips anpassade för oss som måste laga mat under tidspress. I bokens tre huvudkapitel – 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer – står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen. Mathias vet vad som fungerar för att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik. Här får man också listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket. Och garanterat ingen idétorka!

VINN BOKEN! Följ Vinjournalen.se på Facebook och dela sidan till dina vänner, så du kan vinna boken!

  • Hemkunskap av Mathias Dahlgren
  • (med spännande trendspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson)
  • 219 kr på Bokus 

Vinjournalen har tidigare skrivit en artikel om Mathias med recept på god laxfilé 

Frågor och svar:

Vilken typ av matidéer finns i Mathias Dahlgrens nya bok Hemkunskap?

Mathias Dahlgrens nya bok Hemkunskap innehåller hans bästa vardagsidéer för att göra matlagningen roligare, enklare och godare.

Vad är Mathias Dahlgrens bästa tips för att laga mat under tidspress?

Mathias Dahlgrens bok innehåller tips anpassade för att laga mat under tidspress, och i bokens tre huvudkapitel 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer står 20 minuter för det snabba men välkomponerade.

Vilka restauranger driver Mathias Dahlgren idag?

Mathias Dahlgren driver restaurangerna Mathias Dahlgren Matsalen och Matbaren på Grand Hotel Stockholm med flera stjärnor i Guide Michelin.

Vad är Mathias Dahlgrens filosofi när det gäller att laga mat?

Mathias Dahlgren säger att allt blir bäst om man utgår från sin egen verklighet och att man inte behöver få ångest om man känner att man fuskar lite mellan varven och inte lagar precis allt från scratch varje dag, så länge det blir gott.

Vad kan man förvänta sig av Hemkunskap av Mathias Dahlgren?

I Hemkunskap av Mathias Dahlgren får man tips och råd för att råda bot med tidspressen och få nya influenser i köket av en av Sveriges mest välrenommerade mästerkockar som tagit guld i kock-VM Bocuse d`or. Boken innehåller också listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.