Stjärnkocken Mathias Dahlgren gillar att laga vardagsmat. Vi andra tycker kanske det är lite tradigt att laga mat varje dag och regelbundet komma på nya matidéer som passar alla smaker. Dessutom är vår värsta fiende oftast att tiden är knapp. Men nu kommer Mathias bästa vardagsidéer samlade i boken Hemkunskap för vuxna gör matlagningen blir roligare, enklare – och maten blir godare.

Det är inte varje dag som man kan få tips och råd för att både råda bot med tidspressen och få nya influenser i köket av en av Sveriges mest välrenommerade mästerkockar som tagit guld i kock-VM Bocuse d`or. I dag driver han restaurangerna Mathias Dahlgren Matsalen och Matbaren på Grand Hotel Stockholm med flera stjärnor i Guide Michelin.

Allt blir bäst om man utgår från sin egen verklighet, säger Mathias, och du behöver inte få ångest om du känner att du fuskar lite mellan varven och inte lagar precis allt från scratch varje dag, så länge det blir gott.

Och det blir garanterat gott när Mathias får skapa rätter!

hembokBoken är också späckad med tips anpassade för oss som måste laga mat under tidspress. I bokens tre huvudkapitel – 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer – står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen. Mathias vet vad som fungerar för att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik. Här får man också listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket. Och garanterat ingen idétorka!

VINN BOKEN! Följ Vinjournalen.se på Facebook och dela sidan till dina vänner, så du kan vinna boken!

  • Hemkunskap av Mathias Dahlgren
  • (med spännande trendspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson)
  • 219 kr på Bokus 

Vinjournalen har tidigare skrivit en artikel om Mathias med recept på god laxfilé 

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris259 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy