Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Oumbärliga tips för hur man serverar Shiraz-viner

Oumbärliga tips för hur man serverar Shiraz-viner

Oumbärliga tips för hur man serverar Shiraz-viner

Som med alla viner finns halva nöjet med att dricka det i förberedelserna. Det är viktigt att man förvarar Shiraz i en vinkällare eller vinkyl där temperaturen är mellan 15,5 och 18,5 grader så att temperaturen kan stabiliseras. Vid den temperaturen är Shiraz-vinerna som allra bäst i smak och arom.

Tre viktiga steg för att servera Shiraz-viner:

  • Den perfekta temperaturen är mellan 15 och 18 grader.
  • Öppna flaskan och låt vinet andas, alternativt dekantera det. Detta kan göras medan temperaturen stabiliseras.
  • Använd korrekt glas för att servera Shiraz.

Det råder lite delade åsikter om huruvida man bör dekantera Shiraz-viner. Eftersom Shiraz är ett rött vin kommer dekanteringen att tillåta vinet att andas och smakerna att utvecklas. Om du inte har tid eller möjlighet att dekantera går det bra att öppna flaskan några timmar innan servering.

Slutligen måste vinet serveras i rätt typ av glas. Ett brett, runt rödvins- eller Shiraz-vinglas så att vinet får utrymme att andas. Häll vinet rakt ner i mitten av glaset. Det gör att smakerna och aromen frigörs.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Temperaturen bör vara mellan 15,5 och 18,5 grader.

För att temperaturen kan stabiliseras och vinet kan vara på sin bästa smak och arom.

Det är upp till personliga preferenser, men dekantering kan tillåta vinet att andas och smakerna att utvecklas.

Några timmar innan servering.

Ett brett, runt rödvinseller Shiraz-vinglas för att vinet får utrymme att andas och smakerna och aromen frigörs.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar