För att påverka smaken på druvorna tillbringar vinodlarna somrarna med att hålla de lummiga lövverken under kontroll. Om de inte gör det kan druvorna inte få de näringsämnen de behöver för att frodas. I de flesta vingårdar planteras vinrankorna tätt ihop, för att rötterna ska tvingas gräva djupare ner i jorden och därmed ge druvorna en kraftfullare smak.

Några viner som görs på Chardonnay-druvor:

  • Chardonnay
  • Champagne
  • Chablis

I Frankrike är Chardonnay den näst mest odlade vitvinsdruvan efter Ugni Blanc-druvan. Här odlas fler Chardonnay-druvor än den berömda Cabernet Sauvignon-druvan. Dessa druvor finns i många AOC-viner, bland annat i dem från den världsberömda Loiredalen.

I resten av världen är Chardonnay-druvan fortfarande den mest odlade druvan med planteringar på över 160 000 hektar. Dessa druvor växer i fler länder än någon annan, trots den sjunkande populariteten runt millenniumskiftet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy