Vad är så speciellt med champagneglas?

Idén bakom flöjt- eller flute-stilen är att den gör att kolsyrebubblorna måste åka längre genom vinet innan de når ytan. Det förhindrar inte bara vinet från att bli avslaget, det är också roligt att titta på. Glas gjorda av kristall är också att föredra, då den ojämna ytan saktar ner bubblorna ytterligare.
Egenskaper hos champagneglas:
- Långsmal kupa
- Lång stjälk
- Kristall är bättre än vanligt glas
Champagneflöjter har en lång stjälk och är smala av goda skäl. Genom att ge vindrickaren en lång stjälk att hålla i, förs mindre kroppsvärme över till glaset och champagnen håller kylan längre. Den smala kupan bevarar också kolsyran i vinet.
Den enda gången de flesta använder ett champagneglas med bred kupa är när de bygger en champagnefontän på ett bröllop eller andra högtider. Vissa barer använder de också när de serverar champagnecocktails, då de är lättare att utsmycka med frukter och andra tillbehör.
Frågor och svar:
För att minska överföringen av kroppsvärme till champagnen och för att bevara kolsyran i vinet.
Kristallglas har en ojämn yta som saktar ner bubblorna ytterligare.
Breda kupor används oftast för champagnefontäner eller champagnecocktails, då de är lättare att utsmycka med frukter och andra tillbehör.
Idén är att kolsyrebubblorna måste åka längre genom vinet innan de når ytan, vilket förhindrar vinet från att bli avslaget och bevarar kolsyran.
Champagneglas har en långsmal kupa, en lång stjälk och kristallglas är att föredra.
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips
