Enligt de enda kända dokumenten framställdes de första röda vinerna här under den första delen av 1300-talet. De Brunello di Montalcino-viner som vi idag är bekanta med började inte tillverkas förrän 1800-talets senare hälft. Detta skedde strax efter Il Risorgimento, det stora enandet, då Italien äntligen blev en enad nation.
Regler som styr framställandet av Brunello di Montalcino-viner:
- Alla Brunello di Montalcino-viner måste göras på 100% Sangiovese-druvor.
- De måste lagras i minst 4 år, 5 om de ska bli en Riserva.
- Av dessa fyra år måste två vara på ekfat.
Mycket av vad Brunello di Montalcino-vinerna är idag har tillkommit tack vare en mans slit och kärlek. Den mannen var Ferruccio Biondi-Santi som, efter att ha tjänstgjort i Garibaldis armé, kom hem för att ta över sin farfars vingård Fattoria del Greppo.
Under sin tid skulle Biondi-Santi komma att utveckla en rad olika vinframställningstekniker, som förändrade sättet man producerade vin i hela den toskanska vinregionen. Många av teknikerna används än idag för att skapa de fantastiska Brunello di Montalcino-vinerna.
Vinjournalen Rekommenderar
Brunello di Montalcino Fattoi
Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.
Artikelnummer: 3097
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Italien, Montalcino, Toscana
Alkohol: 14,5 %
Pris: 249 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET