Det bästa rödvinet enligt många sägs komma från Frankrike, närmare bestämt distrikten Bordeaux och Bourgogne. Den berömda vinjournalisten Parker som betygsätter de bästa vinerna ger ofta högsta poäng till Grand Cru slotten i Bordeaux och Bourgogne. Hur som, så finns det givetvis ett stort antal distrikt som utmanar dessa klassiska ursprung.

  • I Italien kommer bland de bästa rödvinerna främst från Brunello di Montalcino i Toscana och Barolo i Piemonte.
  • I USA är det främst i Napa Valley som dyra och bra viner produceras.
  • En annan klassisk vinregion som producerar högklassiga röda viner är Rioja i Spanien. Rioja är enligt många minst lika anrikt som Bourgogne och Bordeaux som erkända vin distrikt.

Även fast det finns många producenter som producerar något de själva anser vara världens bästa rödvin, finns det några enstaka producenter som sticker ut och dessa hittar du alla i Frankrike.

  • Château Mouton Rotschild anses av många producera världens bästa rödvin. Priset på den specifika årgången 1945, även kallat fredsvinet, bekräftar myten genom att ligger runt 100 000 kronor per flaska.
  • Med en exklusiv produktion på cirka 23 000 liter vin per år är även Château Pétrus med och tävlar om plats ett.

Vare sig du väljer att lägga 100 000 kronor på det bästa rödvinet eller föredrar att hitta något mer plånboksvänligt som även det kan räknas till ett av de bättre vinerna, är det bara att njuta av denna djupt mörkröda frestelse.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy