Producenten för detta vin är Angelo Gaja, en av Italiens främsta vinprofiler. Gajas 2008 Sperss är tillverkad i Barbaresco/Piedmonte på 98 % nebbiolodruvor och 2 & barbera. Jäsningen är utförd med skal på ståltankar och därefter har vinet lagrats i 12+18 månader på barrique respektive botti
Smaken kan beskrivas med hjälp av följande ledord:

  • Rik
  • Komplex
  • Mineralisk
  • Fatkaraktär
  • Choklad
  • Mörk frukt
  • Blommor

2008 Sperss dricks gärna tillsammans med smakrika kötträtter på nöt och lamm. Mustiga såser eller grytor på tryffel eller murkel förhöjer smaken på ett utomordentligt sätt.
Mer om producenten
Vinproducenten Gaja grundades år 1859 av Giovanni Gaja, som tillsammans med familjen öppnade en taverna i Barbaresco där man serverade det egentillverkade vinet till maten. Företaget växte snart och man började sälja vin utanför restaurangverksamheten, däribland den italienska armén. Giovannis mor Clotilda Rey, sägs ha haft en stor påverkan på företaget. Det var hon som bland annat definierade företagets kvalitetsprinciper. Hon bestämde att kvaliteten var det viktigaste, och priset fick bli därefter.
Idag drivs Gaja av Giovannis barnbarnsbarn, Angelo, som började arbeta i företaget år 1961, vid 21 års ålder. Med en gedigen utbildning inom vintillverkning och ekonomi hade Angelo de rätta verktygen för att kunna ta över företaget och föra det vidare i sin framgång. Under de tidiga åren i hans karriär var hans innovativa idéer dock inte särskilt uppskattade i den traditionella miljön företaget vistades i. Idag är han dock en av Italiens mest framstående vinprofiler och är fortfarande en viktig del av företaget som numera gradvis lämnats över till hans döttrar, Gaja och Rosanna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy