I Tyskland är både moms och alkoholskatt lägre än i Sverige, vilket leder till mycket billigare priser på alkohol i vårt södra grannland. Dock finns det inte bara fördelar med denna för svenska konsumenten gynnande handel.

  • Nackdelarna innehåller till exempel överlag osäker kvalitet på grund av dåliga kvalitetskontroller av företag. Ofta köper de upp restlager som säljs billigt från andra företag som inte har fått sitt vin sålt på andra marknader.
  • Ifall du beställer vin från Tyskland över internet så riskerar du att fastna i tullen om du inte betalar alkoholskatten i Sverige. Ifall du tar bilen över så undviker du denna risk, dock så har du endast rätt att köpa vin för personligt bruk.
  • Det är något, om inte mycket mer omständigt att köpa vin i Tyskland istället för Systembolaget.
  • Många onlineförsäljare av vin har lager i Tyskland och erbjuder onlineförsäljning som även det går snabbare än att resa till Tyskland.

Det som ser så bra ut på första ögonkastet kan alltså resultera i tullkostnader och onödigt långa resor, dock finns det naturligtvis klara fördelar.

  • Låg alkoholskatt och moms leder till billigare priser.
  • Utbudet av produkter är bredare än i Sverige och kan således möjliggöra konsumtion av viner du kanske annars inte hade haft tillgång till.

Att köpa vin i Tyskland kommer som sagt med både för- och nackdelar, så var och en får väga huruvida fördelarna överväger nackdelarna innan de sätter sig i bilen för en lång, men förhoppningsvis framgångsrik shoppingtur.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy