Tommolo – Ett ekologiskt vin från Montepulciano d’Abruzzo, Italien
Innan lansering i Mars så intervjuade Vinjournalen Chiusa Grandes ägare Franco D’Eusanio, som då berättade om sin filosofi och om just vinet Tommolo. Franco är känd lokalt i Abruzzo som en Vinosoph, en person som lägger ner mycket kärlek och tanke under skapandet av unika viner. Företaget Chiusa Grande är ett familj företag som i åratal har producerat ekologiskt vin, och för Franco så är det naturligt att producera ekologiskt vin i och med att han anser det är hans ansvar att visa omtänksamhet om miljö. Förutom att Chiusa Grande är ekologiskt certifierat så har företaget även ett antal ISO certifieringar för att ytterligare garantera ytterst hög kvalitet.
Vi hoppas att snart få träffa Franco igen, och det ska bli väldigt intressant och höra mer om vad som ska bli nästa vin att lansera i Sverige. Kanske en trevlig Peccorino eller ytterligare något rött vin gjort på druvan Montepulciano?
Frågor och svar:
Vilken filosofi har Franco D’Eusanio när det gäller vinproduktion?
Vad är Chiusa Grande för typ av företag?
Varför producerar Chiusa Grande ekologiskt vin?
Vilka certifieringar har Chiusa Grande?
Vilket vin kan vi förvänta oss att Chiusa Grande lanserar härnäst i Sverige?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Montepulciano d’Abruzzo
- Söta viner från Italien
- Röda viner från Italien
- Vita viner från Italien
- Rosé viner från Italien