Rött vin från England

En komplett och uppdaterad vinguide för Engelska Röda viner som säljs i Sverige

Hem » Rött Vin » England

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från England hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Engelska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Engelska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Engelska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från England

Röda viner från England

England är en relativt ny spelare på vinvärldsscenen, men landet har gjort sig ett namn med sina mousserande viner och röda viner. Pinot Noir är det mest kända röda vinet från England och är känt för sin ljUSA till medium kropp och smaker av röda frukter, kryddor och en hint av jordighet. Andra engelska röda viner inkluderar Bacchus, ett lätt kroppsvin med smaker av röda frukter och örter, och Rondo, ett medium kroppsvin med smaker av röda och svarta frukter. Engelska röda viner lagras ofta i ekfat, vilket kan ge dem extra djup och komplexitet. Dessa viner är en utmärkt matchning till grillade kötträtter, svamprätter och vegetariska måltider.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från England

Vanliga frågor om Rött Viner från England
 • Vilka regioner i England producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i England produceras i Kent, Sussex och Hampshire.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i England?

  Några av de främsta röda druvsorterna i England är Pinot Noir, Dornfelder och Rondo.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i England?

  Det är svårt att avgöra det mest populära röda vinet i England eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära röda vinerna i England är Pinot Noir.

 • Vilken typ av vin är England känt för?

  England är känt för sitt mousserande vin som görs av de traditionella Champagne-druvorna som Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, samt stilla viner som Bacchus och Pinot Noir.