Sött vin från Italien

En komplett och uppdaterad vinguide för Italienska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Italien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Italienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Italienska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Italienska Dessert viner.

Filter

Filters

5 produkter found

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Italien

Söta viner från Italien

Italien har en rik historia av att producera söta viner, med de mest kända vinerna är Moscato d’Asti och Vin Santo. Moscato d’Asti är ett lätt och sprudlande vin gjort på Moscato-druvan med smaker av persika, aprikos och honung. Vin Santo är ett rikt och komplext vin gjort på torkade druvor med smaker av karamell, torkad frukt och nötter. Dessa viner avnjuts ofta som dessertviner eller tillsammans med ost, frukt eller bakverk.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Italien

Vanliga frågor om Sött Viner från Italien
 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Italien?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Italien är Moscato, Brachetto, Malvasia Bianca och Passito di Pantelleria (Zibibbo).

 • Vilka regioner i Italien producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Italien produceras i Piemonte, Toscana, Veneto, Umbrien och Puglia.

 • Vilken typ av vin är Italien känt för?

  Italien producerar ett brett utbud av viner, inklusive populära röda som Chianti, Barolo och Amarone, samt vita som Pinot Grigio och Moscato d'Asti.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Italien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Italien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett populärt sött vin i Italien är Moscato d'Asti.