Smak:Smaken av detta vin är kryddig och med inslag av fatkaraktär. Många anser att det är ett ”typiskt spanskt vin” med sin mogna smak och karaktär av bär, läder och muskot.

Framställning:Vinet är gjort av tempranillodruvor och lagrat på ekfat, vilket märks på smaken. Vinet är redan färdiglagrat och bör därför inte lagras mer efter inköp.

Valdepeñas:Vindistriktet Valdepeñas ligger i centrala Spanien, cirka 200 km söder om Madrid. Ungefär 80 % av vinerna som härstammar härifrån är röda och det är tempranillodruvan som dominerar. Utöver tempranillo odlas även grenache, cabernet sauvignon, merlot och petit verdot. Precis som Señorío de los Llanos reserva är flertalet viner från Valdepeñas avsedda att drickas unga, det vill säga utan vidare lagring. Exporten till Sverige består framför allt av fatlagrade crianza och reserva.

Bodegas Vinartis:Bodegas Vinartis producerar både röda vita och roséviner. Både sällskapsviner och bordsviner ingår i sortimentet. Företagets produkter distribueras både nationellt inom Spanien och internationellt till Sverige, Finland, Norge, Schweiz, Holland, Danmark och Tyskland. Bodegas Vinartis var tidigare känt som Bodegas los Llanos och grundades år 1875. Verksamheten har sin bas i Madrid.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy