Smakbeskrivning: Ljus halmgul i färgen med stor doft av gul frukt, plommon solmogna citroner, örter och fat. Medelfylligt och friskt i smaken med fin yppig frukt och med balanserad fat karaktär.

Vinområdet: AOC Saint-Veran består av 6 kommuner och ligger bredvid det mer kända området Pouilly-Fuissé i Maconnais i södra Bourgogne. Området är känt för att producera utmärkt Chardonnay både med och utan ek. Appellationen är 645 hektar och man producerar totalt omkring 4 miljoner liter vin. jordmånen i Saint-Veran är främst lera och kalksten.

Producent: Joseph Deshaires är en anrik familj som producerat vin i många generationer, familjen har levt i södra Bourgogne i mer än 500 hundra år och är mycket väl aktad.

Joseph Deshaires med far köpte Domaine de Beauregard 1854 en egendom som idag är en av de mest respekterade i både Saint-Véran och Pouilly-Fuissé med sina 40 hektar producerar med omkring 200 000 flaskor och vinmakare är Frédéric Marc Burrier, Fredric är även president för AOC Pouilly-Fuissé.

Mer information:» Importörens beskrivning av vinet» Mer information om producenten

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy