Periquita Original (2574)

Smak:De främsta smakerna i detta vin är kryddor, örter, bär och lakrits. Konsistensen är mjuk och den mustiga smaken skapar en lång eftersmak.

Framställning:Druvorna i detta vin är en kombination av castelão, trincadeira och aragonez. Vinet är slutlagrat på franska fat under 8 månader.

Península de Setúbal:I vindistriktet Península de Setúbal produceras portugisiska kvalitetsviner med DOC-märkning. De goda vinodlingsförhållandena hade till en början sin grund i arabernas ockupation av halvön som ägde rum under flera århundraden. Detta folkslag hade djupa kunskaper om jordbruk och när området sedan blev portugisiskt fanns det redan bra grunder för vinodling. Den röda druvan dominerar i området och utgör 80 % av odlingen. Castelão är den vanligaste druvan och utöver denna odlas också många andra nationella och internationella druvsorter.

José Maria da Fonseca:Grundaren av denna vinproducent var José Maria da Fonseca som kom till Península de Setúbal, eller Setúbalhalvön, år 1834. Företaget leds nu av bröderna António och Domingos Soares Franco, vilka tillhör den sjätte generationen efter grundaren. Den största delen av vintillverkningen äger fortfarande rum på ursprungsplatsen där cirka 1200 hektar tillhör verksamheten. Ett av José Maria da Fonsecas nyckelbegrepp är innovation, vilket de nuvarande ägarna tagit tillvara på. Både traditionella och moderna framställningsmetoder används vid vintillverkandet.

Frågor och svar:

Vilka är de främsta smakerna i Periquita Original?

De främsta smakerna i detta vin är kryddor, örter, bär och lakrits.

Vilka druvor används i Periquita Original?

Druvorna i detta vin är en kombination av castelão, trincadeira och aragonez.

Hur länge är Periquita Original slutlagrat på franska fat?

Vinet är slutlagrat på franska fat under 8 månader.

Vilket vindistrikt kommer Periquita Original ifrån?

Periquita Original kommer från vindistriktet Península de Setúbal.

Vem grundade vinproducenten José Maria da Fonseca?

Vinproducenten grundades av José Maria da Fonseca år 1834.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.