Smak: Utvecklad smak med krydda och fatkaraktär. Här finns körsbär, torkad frukt och inslag av tobak, dill och vanilj.

Framställning: Druvorna – Tempranillo med inslag av Garnacha och Mazuelo – plockas för hand och jäser i ståltankar med pumpning, vilket bevarar maximalt av skalens färg och tanniner. Efter jäsningen lagrar man vinet under 15 månader på ekfat, för att sedan låta det rundas av under ytterligare tre månader på flaska innan försäljning.

Rioja: Rioja – Spaniens främsta vinregion – ligger strategiskt mellan Atlanten och medelhavet. Regionen indelas i själva verket i tre mindre områden av olika karaktär, de något svalare Rioja Alta och Rioja Alavesa och det varmare Rioja Baja. Huvudsakligen odlar man den karakteristiska Tempranillo, men även andra druvor som används för att blanda med denna t.ex. Garnacha och Mazuelo. Vitt vin utgör endast en liten del av produktionen i Rioja, och då används huvudsakligen druvan Viura. Viner från Rioja klassificeras i tre kategorier som utgår från hur länge de lagrats innan försäljning: Crianza, Reserva och Gran Reserva.

Bodegas Navajas: Bodegas Navajas är ett familjeföretag med produktionen belagd i hjärtat av Rioja. Navajas producerar alltifrån helt unga viner till lagrade crianza och reserva. Företaget har varit i drift sedan 1918, men det senaste årtiondet har innefattat omfattande investeringar i större lager och annat som möjliggjort en utökat produktion. Man har nu utrymme för inte mindre än 10000 fat och använder sig av både fransk, amerikansk och rumänsk ek. Denna modernisering av bodegan har även resulterat i ett besökscenter med utrymmen för provsmakning och annat som underlättar vinturism.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy