Egentligen är det fantastiskt att det helt plötsligt bara blir en trend sådär på alla inneställen i stan när millenniegenerationen själv får välja. Alltså de som är mellan 20-30 år och då väljer de ett vin som är framställt av en av de äldsta druvor som används för vinframställning, en druva med långa, långa traditioner.

Eftersom Moscato har blivit en enorm framgång inom rap och hip-hop kretsar världen över. När artister som Kanye West, Lil ‘Kim, och Kendrick Lamar gärna visar upp sig med ett glas Moscato på bilder och i videofilmer, har säkert hjälpt trenden på traven. Succén med Moscato kan kanske förklaras med att ett pärlande vin ger mer festkänsla än det vanliga röda eller vita vinet och att många vill unna sig den extra lyxen. Bra pris, låg alkoholhalt och härliga bubblor.

I baren vet de direkt vad du menar när du beställer ett glas Moscato och man serveras förmodligen ett glas pärlande, torrt vitt vin. Moscato är helt enkelt italienska för Muscat och det kan antingen vara ett sakta pärlande eller ett stilla vin. Moscato är Italiens fjärde mest planterade vita druva och vinet kan vara knastertorrt eller sött. Moscato har en smak som kan kännetecknas som lite parfymerad och blommig med fruktiga inslag som exempelvis apelsin eller persika. Många tror att det liknar Asti Spumante, men det är dock inte samma vin. Spumanten har högre alkoholhalt och är fullt mousserande.

De bästa, lätta Mocatovinerna, som i Italien kallas för Barbera, kommer från ett område i Italiens norra vinproducerande region, Piemonte och kring staden Asti. Australien, Chile, Frankrike och Kalifornien hänger också med på tåget och odlar idag Moscato, eftersom Moscato blivit så populärt och försäljningen har ökat så dramatiskt.

Som gäst i baren kommer du att bli lycklig eftersom Moscato är riktigt gott och passar utmärkt till de flesta drinktilltugg och enklare rätter i barmenyn.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy