Smak:Den kryddiga karaktären får sällskap av smaker som ekfat, mörka bär, vanilj och plommon. Man kan även identifiera en rund syra och starka, välbalanserade smaker.

Framställning:Detta vin är framställt enbart på druvor av typen primitivo. Druvorna är plockade för hand och vintillverkningen sker med traditionella metoder. Jäsningen äger rum i en temperatur på 25 grader i rostfria ståltankar. Lagringen sker på franska ekfat.

Salento:Salento är en del av det större italienska vindistriktet Ampulien. Området ligger i sydöstra delen av ”klacken på stöveln” på Italiens karta. Bland de röda vinerna från Salento är det framför allt druvsorterna primitivo, negroamaro och malvasia nero som dominerar. Förutom rödvin finns det även en del bra rosé och vita viner från detta område. Då används gärna druvor av sorter som verdeca, francavilla, chardonnay och sauvignon blanc.

Nordic Sea Winery:Nordic Sea Winery grundades år 2005 med visionen att med hjälp av högteknologisk utrustning kunna säkerställa kvaliteten och öka produktionsmängden av vin. Druvor importeras till Simrishamn i Skåne och framställs, lagras och förpackas i företagets faciliteter. Företaget arbetar för att minska koldioxidutsläppen från deras produkttransportering som sker via södra Skånes hamnar. Nordic Sea Winery har en produktionskapacitet på över 30 miljoner liter vin per år. Företaget ingår i Takis Soldatos företagsgrupp.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy