Smak:Detta vin är halvtorrt och har en relativt stark smak av druvor. Andra inslag är päron, mandarin, honung, mineraler, melon och citrus.

Framställning:Druvorna vinet framställts på är riesling spätlese. Spätlese betyder på tyska sen skörd vilket indikerar att druvorna fått mogna länge på plantan. I jämförelse med de två andra tyska vinkategorierna kabinett och auslese ligger spätlese någonstans mittemellan i mognadsgrad.

Pfalz:Pfalz är en vinregion i Tyskland som ligger i samma område som Bad Dürkheim, Neustadt an der Weinstraße, och Landauin Rhineland-Palatinate. Pfaltz är med sina 23461 hektar den största vinregionen i Tyskland efter Rheinhessen. Ungefär 2,5 miljoner hektoliter vin produceras här årligen. Området är ett av de varmaste och torraste i Tyskland och liknar angränsande Alsace (Frankrike) och Baden (Tyskland) i detta avseende. På 1980-talet skedde omstruktureringar bland vingårdarna i Pfaltz och tillverkningen moderniserades. Det var efter detta som deras viner började bli internationellt erkända för sin kvalitet.

Winzerverein Deidesheim:Vid slutet av 1800-talet befann sig Dresdenheims vingårdar i ekonomisk kris. Många var tungt skuldbelagda på grund av dåliga skördar och dålig försäljning av druvjuice. Johannes Mungenast kom då fram till att enda sättet att få ett slut på detta elände var att hålla skapa en vintillverkarklubb och hålla möten. 45 vinproducenter dök upp på det första mötet som blev grunden för ett kooperativ för vintillverkare i Pfalz. Tillsammans gick man ihop och lade sina besparingar på att bygga nya faciliteter för vinpressning och vinkällare. Medlemmarna i kooperativet byggde faciliteterna själva och snart hade man en grund för förbättrad vinodling som senare till och med kom att besökas av Kung Ludwig III av Bavaria. Allt detta blev möjligt under ledning av Johannes Mungenast.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy