Smak:Vinet har en mogen karaktär med inslag av bär, salvia, läder och kryddor. Intressant nog kan man även urskilja en svag smak av ek, trots att vinet inte är lagrat på ekfat.

Framställning:Vinet är framställt av en druvkombination av 95 % Negro Amaro och 5 % Montepulciano. Lagringen är en viktig del i framställningen och innan Copertinovinet släpps på marknaden har det fått mogna ordentligt.

Copertino:Vinet är uppkallat efter dess ursprungsplats, Copertino, som ligger i Apuliaregionen i sydöstra Italien. Området har tillåtelse att tillverka DOC-märkta röd- och rosévin. DOC-märkningen fungerar som en kvalitetsgaranti och avser vin och andra typiskt italienska produkter som ost. DOC-tillverkarna följer en viss standard när det gäller kvalitet och produktion. Viner från detta område introducerades för den svenska publiken först år under 1990-talet och sedan dess har varumärken som Copertino varit en storfavorit för både vanliga hushåll och vinfantaster. Copertinokooperativet består av cirka 400 odlare.

Cantina Sociale Copertino:Varumärket Copertino Riserva ägs av Cantina Sociale Copertino, förkortat CSC. Producenten lovar tillfredsställelse för även den mest kräsna vinfantast och backas upp av flera generationers erfarenhet inom vintillverkning. Negroamaro är den primära druvan som används inom CSC och denna ackompanjeras ofta av svart Malvasia, Primitivo Malvasia Lecce. Även andra nationella och internationella druvor som merlot, syrah, montepulciano och chardonnay återfinns i CSCs viner. Ett av nyckelbegreppen för producenten är djupa och specifika kunskaper om varje vingård.

Vinjournalen.se rekomenderar

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Artikel:4128Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionBordeauxÅrgång2019Druvor80% Sémillon, 20% Sauvignon BlancAlkohol14 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy