Hem » Vin Tester » Copertino riserva (2077)

Copertino riserva (2077)

Smak:Vinet har en mogen karaktär med inslag av bär, salvia, läder och kryddor. Intressant nog kan man även urskilja en svag smak av ek, trots att vinet inte är lagrat på ekfat.

Framställning:Vinet är framställt av en druvkombination av 95 % Negro Amaro och 5 % Montepulciano. Lagringen är en viktig del i framställningen och innan Copertinovinet släpps på marknaden har det fått mogna ordentligt.

Copertino:Vinet är uppkallat efter dess ursprungsplats, Copertino, som ligger i Apuliaregionen i sydöstra Italien. Området har tillåtelse att tillverka DOC-märkta röd- och rosévin. DOC-märkningen fungerar som en kvalitetsgaranti och avser vin och andra typiskt italienska produkter som ost. DOC-tillverkarna följer en viss standard när det gäller kvalitet och produktion. Viner från detta område introducerades för den svenska publiken först år under 1990-talet och sedan dess har varumärken som Copertino varit en storfavorit för både vanliga hushåll och vinfantaster. Copertinokooperativet består av cirka 400 odlare.

Cantina Sociale Copertino:Varumärket Copertino Riserva ägs av Cantina Sociale Copertino, förkortat CSC. Producenten lovar tillfredsställelse för även den mest kräsna vinfantast och backas upp av flera generationers erfarenhet inom vintillverkning. Negroamaro är den primära druvan som används inom CSC och denna ackompanjeras ofta av svart Malvasia, Primitivo Malvasia Lecce. Även andra nationella och internationella druvor som merlot, syrah, montepulciano och chardonnay återfinns i CSCs viner. Ett av nyckelbegreppen för producenten är djupa och specifika kunskaper om varje vingård.

Frågor och svar:

Vilken druvkombination används för att framställa Copertino Riserva?

Vinet är framställt av en druvkombination av 95 % Negro Amaro och 5 % Montepulciano.

Vilka smaker kan man uppleva i Copertino Riserva?

Vinet har en mogen karaktär med inslag av bär, salvia, läder och kryddor. Trots att vinet inte är lagrat på ekfat kan man även urskilja en svag smak av ek.

Vad är Copertino?

Copertino är ursprungsplatsen för vinet och ligger i Apuliaregionen i sydöstra Italien. Området har tillåtelse att tillverka DOC-märkta rödoch rosévin.

Vad är Cantina Sociale Copertino?

Cantina Sociale Copertino är producenten som äger varumärket Copertino Riserva. De har flera generationers erfarenhet inom vintillverkning och använder primärt druvan Negroamaro.

Vad är DOC-märkning?

DOC-märkning fungerar som en kvalitetsgaranti för italienska produkter som vin och ost. DOC-tillverkarna följer en viss standard när det gäller kvalitet och produktion. Copertino är ett exempel på ett vin som har DOC-märkning.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.