Hem » Vin Tester » Christian Audigier True Love chardonnay (5555)

Christian Audigier True Love chardonnay (5555)

Smak:Smaken är fruktig och karakteriseras av toner av fat, gula äpplen, persika och vanilj. Vinet är enkelt och passar de flesta enklare tillfällen.

Framställning:Chardonnay är råvaran i detta vin som framställs på traditionellt vis.

VdP d’Oc:VdP står för ”Vin de pays”, och märkningen innebär att vinet kommer ifrån Frankrike och klassas mitt emellan bordsviner (Vin de table) och Appellation d’origine contrôlée (AOC). Om ett vin är märkt VdP d’Orc innebär det för det första att det klassas som VdP-vin och för det andra att det är producerat i en av de följande fem administrativa regionerna i södra Frankrike: Lozere, Gard, Hérault, Aude och Pyrenees-Orientales. Varje område har i sin tur ett antal vingårdar som odlar och framställe dessa viner.

Cave Montpeyroux:Cave Montpeyroux är ett vinproducerande kooperativ i den administrativa regionen Hérault. Deras viner har, trots tidigare och nuvarande ekonomiska kriser lyckats ta sig in på den internationella marknaden och blivit en inflytelserik aktör inom vinindustrin i Frankrike. Det var år 1950 som ett antal vinodlare från trakten gick ihop för att samarbeta och förbättra vinproduceringen. Till en början var det ett ganska blygsamt företag med 75 medlemmar och fem extra anställda. Idag är det en av de största arbetsgivarna i området och viner exporteras till länder över hela världen.

Frågor och svar:

Vilken smakkaraktär har Christian Audigier True Love chardonnay?

Vinet har en fruktig smak med toner av fat, gula äpplen, persika och vanilj.

Vilken råvara används för att framställa detta vin?

Chardonnay är råvaran som används för att framställa Christian Audigier True Love chardonnay.

Vad innebär märkningen VdP d’Oc?

VdP står för ”Vin de pays” och märkningen innebär att vinet kommer från Frankrike och klassas mitt emellan bordsviner (Vin de table) och Appellation d’origine contrôlée (AOC). Vinet är producerat i en av de fem administrativa regionerna i södra Frankrike: Lozere, Gard, Hérault, Aude och Pyrenees-Orientales.

Vad är Cave Montpeyroux?

Cave Montpeyroux är ett vinproducerande kooperativ i den administrativa regionen Hérault i södra Frankrike.

Vilken roll har Cave Montpeyroux spelat inom vinindustrin i Frankrike?

Cave Montpeyroux har blivit en inflytelserik aktör inom vinindustrin i Frankrike och deras viner har lyckats ta sig in på den internationella marknaden. De är en av de största arbetsgivarna i området och viner exporteras till länder över hela världen.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.