Smak: En torr, frisk och fruktig champagne. Brödtoner i smaken och inslag av gröna äpplen och mineral.

Framställning: Charles Mignon Brut Reserve framställs av 60% Pinot Noir, 20% Chardonnay och 20% Pinot Meunier från regionen. Man jäser i ståltank och använder sig även av så kallad malolaktisk jäsning, vilket något mildrar syran i vinerna.

Champagne: Champagne är tveklöst en av vinvärldens namnkunnigaste regioner. Det är Frankrikes nordligaste och kallaste vinregion, vilket ger druvor med bra syra. Jordmånen i Champagne är dessutom fördelaktigt kalkrik. Champagneregionen delas i sin tur in i de fem delarna Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte de Blancs, Côte de Sézanne och Aube. Till denna provkarta kommer att byarna i regionen tilldelas klassificeringarna Grand Cru och Premier Cru, beteckningar som utgår från druvornas kvalitet. I regionen odlas nästan uteslutande de tre druvor som vanligen används till de världsberömda mousserande vinerna, alltså Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Vissa odlare producerar sin egen champagne, men främst är det de berömda champagnehusen som köper upp druvorna och står för framställningen.

Charles Mignon: Vinhuset Charles Mignon i Épernay leds av Bruno Mignon, som representerar den tredje generationen inom familjeföretaget. Tillverkningen förses av 50 hektar odlingar i det prestigefyllda Vallée de la Marne, mark som är jämt fördelad mellan odling av Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay. Anläggningarna är moderna men har gamla källare för lagring av vinet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy