Hem » Vin Tester » Chablis Premier Cru Beauroy (7125)
Vin Tester

Chablis Premier Cru Beauroy (7125)

Smak:Vinet är torrt och mycket friskt i smaken. En rökig mineralkaraktär kan anas och övriga influenser kommer från äpple, citrus och örter.

Framställning:Chardonnay är druvan som resulterat i detta vin. Precis som med många andra chardonnayviner har detta producerats i ståltankar. Denna metod väljs ofta för att bevara friskheten och den distinkta smaken av chardonnaydruvan.

Chablis Premier Cru:Vindistriktet Chablis ingår i det större Bourgogne i Frankrike. Chablis är i sin tur indelat i två områden: Chablis Grand Cru och Chablis Premier Cru. Viner med dessa klassificeringar är av högre kvalitet än andra vita viner från övriga Bourgogne. Skillnaden består i att dessa viner har en mycket begränsad eller ingen ekfatskaraktär. Denna kvalitetsbeteckning är en av de mest förfalskade inom vinvärlden. Områdets klimat är relativt optimalt för att producera druvsorter som Chardonnay, men det finns ett problem. Vid vårkanten finns tendenser till frost i Chablis och eftersom detta påverkar druvan består en viktig del i vinodlingen av att förhindra frostskador.

J M Brocard:Jean-Marc Brocards viner har sedan starten år 1973 blivit både lokalt och globalt erkända. Idag håller Jean-Marc på att gradvis lämna över företaget till sonen Julien. Julien är ingenjör och hans passion för viner och moderna tankesätt om vintillverkning har inneburit nya aspekter av vinodling och framställning inom företaget. Biodynamiska och organiska synsätt appliceras vid de flesta av företagets vingårdar.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att producera Chablis Premier Cru Beauroy?

Chardonnay.

Vilken smakkaraktär har vinet?

Vinet är torrt och mycket friskt med en rökig mineralkaraktär och influenser av äpple, citrus och örter.

Vad är skillnaden mellan Chablis Grand Cru och Chablis Premier Cru?

Viner med dessa klassificeringar är av högre kvalitet än andra vita viner från övriga Bourgogne. Skillnaden består i att dessa viner har en mycket begränsad eller ingen ekfatskaraktär.

Vilket problem kan uppstå vid vårkanten i Chablis?

Tendenser till frost kan påverka druvan och orsaka frostskador.

Vilken synsätt appliceras vid de flesta av företagets vingårdar?

Biodynamiska och organiska synsätt appliceras vid de flesta av företagets vingårdar.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.