Caveau des Jacobins Chardonnay (2292)
Smak : Vinet beskrivs främst som friskt, rent och ungdomligt. Den druviga karaktären känns inte oxiderad och har inslag av honung, vita blommor och frukt. Även en svag tendens av nötter kan anas.
Framställning : Råvaran i detta vin är Chardonnay som har lagrats under ett års tid på franska ekfat. Dessa ekfat förvaras i en gammal kyrka från 1300-talet istället för vinkällare, vilket gör det till en imponerande syn för vinturister som besöker vingården.
Passande mat : Caveaux de Jacobins Chardonnay passar med sin mineraliska smak bra som aperitif, men gör sig också mycket bra till flera maträtter. Fisk och skaldjur, gärna serverade tillsammans, framhävs på ett balanserat sätt tillsammans med detta vin. Förutom havets råvaror kan också fläskkött och diverse fågelrätter vara tänkbara måltidsalternativ. Vinet smakar som bäst när det serveras kylt till mellan 8 och 10 grader.
Frågor och svar:
Vilken karaktär har Caveau des Jacobins Chardonnay?
Vilken druva används för att göra detta vin?
Hur länge har vinet lagrats på franska ekfat?
Var lagras ekfaten?
Vilken typ av mat passar bra till Caveau des Jacobins Chardonnay?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Mousserande viner från alla världens hörn
- Vita viner från Rhonedalen
- Röda viner från Montepulciano d’Abruzzo