Smak : Vinet beskrivs främst som friskt, rent och ungdomligt. Den druviga karaktären känns inte oxiderad och har inslag av honung, vita blommor och frukt. Även en svag tendens av nötter kan anas.

Framställning : Råvaran i detta vin är Chardonnay som har lagrats under ett års tid på franska ekfat. Dessa ekfat förvaras i en gammal kyrka från 1300-talet istället för vinkällare, vilket gör det till en imponerande syn för vinturister som besöker vingården.

Passande mat : Caveaux de Jacobins Chardonnay passar med sin mineraliska smak bra som aperitif, men gör sig också mycket bra till flera maträtter. Fisk och skaldjur, gärna serverade tillsammans, framhävs på ett balanserat sätt tillsammans med detta vin. Förutom havets råvaror kan också fläskkött och diverse fågelrätter vara tänkbara måltidsalternativ. Vinet smakar som bäst när det serveras kylt till mellan 8 och 10 grader.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy