Hem » Vin Tester » Caveau des Jacobins Chardonnay (2292)

Caveau des Jacobins Chardonnay (2292)

vineyard-in-lower-austria

Smak : Vinet beskrivs främst som friskt, rent och ungdomligt. Den druviga karaktären känns inte oxiderad och har inslag av honung, vita blommor och frukt. Även en svag tendens av nötter kan anas.

Framställning : Råvaran i detta vin är Chardonnay som har lagrats under ett års tid på franska ekfat. Dessa ekfat förvaras i en gammal kyrka från 1300-talet istället för vinkällare, vilket gör det till en imponerande syn för vinturister som besöker vingården.

Passande mat : Caveaux de Jacobins Chardonnay passar med sin mineraliska smak bra som aperitif, men gör sig också mycket bra till flera maträtter. Fisk och skaldjur, gärna serverade tillsammans, framhävs på ett balanserat sätt tillsammans med detta vin. Förutom havets råvaror kan också fläskkött och diverse fågelrätter vara tänkbara måltidsalternativ. Vinet smakar som bäst när det serveras kylt till mellan 8 och 10 grader.

Frågor och svar:

Vilken karaktär har Caveau des Jacobins Chardonnay?

Vinet beskrivs som friskt, rent och ungdomligt med inslag av honung, vita blommor och frukt.

Vilken druva används för att göra detta vin?

Råvaran i detta vin är Chardonnay.

Hur länge har vinet lagrats på franska ekfat?

Vinet har lagrats under ett års tid på franska ekfat.

Var lagras ekfaten?

Ekfaten förvaras i en gammal kyrka från 1300-talet istället för vinkällare.

Vilken typ av mat passar bra till Caveau des Jacobins Chardonnay?

Vinet passar bra till fisk och skaldjur, fläskkött och diverse fågelrätter. Det kan också serveras som aperitif och smakar bäst när det serveras kylt till mellan 8 och 10 grader.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.