Casal Garcia Vinho Verde (2596)

Detta uppfriskande sällskapsvin ska helst serveras väl kylt. Perfekt som törstsläckare en varm sommardag eller som sällskap till fisk och skaldjur. Vinet har enligt många förbättrats de senaste åren då koncentrationen ökats.

Smak:Den torra och pärlande smaken karakteriseras av äpple och citrus samtidigt som man kan identifiera mineraler, peppar och papaya.

Framställning:Vinho Verde:Vinho verde betyder grönt vin på Portugisiska och detta vin kommer från regionen med samma namn. Här framställs både röda och vita viner och ”grönt vin” i detta sammanhang syftar på ”ungt vin”. Vinho Verde ligger i nordvästra Portugal. Klimatet i detta område är svalt vilket gör att druvornas sockerhalt är förhållandevis låg. Resultatet blir torra, lätta och syrliga viner. Ibland tillsätts dock druvsocker om en kraftigare sötma önskas. De flesta vinerna från området är lätt kolsyrade. Vinho Verde är en DOC-region som ligger intill VR-regionen Minho i landskapet med samma namn.

Aveleda:Detta vin produceras av Aveleda som grundades redan år 1671. Aveleda är en familjeägd vinproducent som genom tre århundraden utvecklat och förbättrat sina viner för att passa marknadens efterfrågan. Företagets viner exporteras i stor mängd till USA där de fått många stora utmärkningar för sin höga kvalitet. Idag anses Aveleda vara en av de tre största vinproducenterna i Portugal och den allra största i Vinho Verde. Vin exporteras till över 90 länder runt om i världen.

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren