Hem » Vin Tester » Beaujolais Royal (5408)

Beaujolais Royal (5408)

Smak:I detta vin är det framför allt smakerna av bär som dominerar, framför allt röda vinbär. Även hallon, jordgubbar och örter kan urskiljas i detta lätta, saftiga och lätt syrliga vin.

Framställning:Druvan i detta vin heter gamay och är specifik för Beaujolais och för Loiredalen. Vid framställning av detta vin genomgår druvorna en viss typ av kolsyrejäsning som kallas maceracion semícarbonicie, vilket innebär att man lägger hela druvklasar i en behållare. De understa klasarna krossas då av tyngden från de övre och börjar då jäsa. Koldioxid bildas vilket gör att syre trängs ut och på så vis påbörjas en fermentering för de hela druvorna som sedan spricker vid en viss alkoholhalt. Vinet får då sin färg och jäsning på traditionellt sätt fortgår.

Beaujolais:Vindistriktet Beaujolais ligger i Bourgogne i Frankrike och domineras starkt av röda viner. Dessa viner tillverkas i allmänhet av gamaydruvan som har ett tunt skal och låg halt tanniner. De vita vinerna från Beaujolais är framför allt tillverkade av chardonnaydruvan, men dessa utgör endast cirka 1 % av Beaujolais vintillverkning. Vanliga kännetecken för viner från Beaujolais är att de är lätta och relativt syrliga. Vinodlingar i detta område har funnits ända sedan romartiden då de första vinodlingarna sägs ha uppstått.

Dufouleur Frères:Dufouleur Frères är ett traditionellt familjeägt företag som ligger beläget i hjärtat av Bourgogne, mer specifikt i Nuits-Saint-Georges. Deras vingårdar är populära att besöka, bland annat för sin intressanta historia. Här kan man se selar upphängda i taket som finns kvar sedan den tid då man trampade vinerna. Dessa användes för att undvika drunkningsolyckor. Man vet inte hur länge Dufouleur Frères har funnits då byn Nuits-Saint-Georges brann ner år 1576. De tidigaste dokumenten dateras till 1596, och sedan dess har företaget stannat i familjen.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att tillverka Beaujolais Royal?

Gamaydruvan används för att tillverka Beaujolais Royal.

Vilken typ av jäsning genomgår druvorna vid framställning av Beaujolais Royal?

Druvorna genomgår en kolsyrejäsning som kallas maceracion semícarbonicie.

Vilka smaker dominerar i Beaujolais Royal?

Smakerna av bär, framför allt röda vinbär, dominerar i Beaujolais Royal. Även hallon, jordgubbar och örter kan urskiljas.

Vilket vindistrikt ligger Beaujolais i?

Beaujolais ligger i Bourgogne i Frankrike.

Vad är Dufouleur Frères?

Dufouleur Frères är ett traditionellt familjeägt företag som ligger beläget i hjärtat av Bourgogne och är känt för sina vingårdar och intressanta historia.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.