Smak:Vinet känns fylligt i munnen och bjuder på en bra syra med starka smaker. Smakerna för tankarna till bland annat kärnor, torkad frukt, tobak, läder och fat. Även körsbär, korinter, kakao rosor och nypon kan identifieras i detta kryddiga vin.

Framställning:Nebbiolo-druvorna som utgör råvaran för detta vin skördas vid full mognad och jäses i cementtankar. Vinet får därefter mogna i två års tid: detta sker i stora slovenska fat. Sista steget är ett års lagring på flaska.

Barolo: produceras i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna som tillhör Barolodistriktet ligger på ett sluttande område i Langhebergen där jorden består av kalkhaltig märgel. Magnesium, järn och mangan är viktiga ämnen i denna jordtyp. Viner från Barolo måste enligt reglerna bestå av 100 % nebbiolo-druvor och alkoholhalten måste vara minst 13 %. För att traditionellt få kallas ”riserva” måste vinet lagras i först 3 sedan 5 år. Det finns dock också en modern kategori som skiljer sig från den traditionella genom att lagringstiden är kortare. I detta fall måste druvan mogna längre innan den skördas.

Fontanafredda:Vinproducenten Fontanafredda inledde sin historia i hjärtat av Piemonte år 1858. Ungefär 54 hektar land registrerades då i den dåvarande kungen av Sardiniens namn. Denna kung, Vittorio Emanuele II, blev förälskad i en viss Rosa Varcellana som var dotter till en av hans undersåtar. Kungen gav bort de 54 hektaren till Rosa som då titulerades grevinna av Mirafiori och Fontanafredda. Så inleds företagets historia, men det var inte förrän tjugo år senare som företaget satte igång på riktigt av grevinnan och kungens son.

Vinjournalen.se rekomenderar

Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande

Artikel:2111Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

Årgång2015Druvor60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit verdot och 5% Cabernet Franc.Alkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy