Barbaresco (5337)

Detta kryddiga rödvin från italienska Piedmonte serveras gärna vid en temperatur på 16-18 grader som sällskap till rätter med lamm- eller nötkött. Det går mycket bra att lagra detta vin om de rätta förhållandena finns.

Smak:Detta vin känns relativt torrt och strävt och bjuder på nyanserade smakupplevelser som går mot det kryddiga hållet. Fat, torkad frukt, lakrits, örter, körsbär och tobak är en del av de smakerna som samsas i detta vin.

Framställning:Barbarescoviner framställs av druvsorten nebbiolo. Denna typ kallas ofta för Barolos lillebror, eftersom de båda vintyperna delar många likheter. Framför allt används samma druva och båda typerna kommer från samma område. Skillnaden är att Barbaresco är lättare i karaktären än Barolo och lagras inte lika länge. Barbarescodruvorna mognar snabbare på grund av klimatskillnader och jäser därför snabbare, vilket gör att en stor del av tanninerna försvinner och smaken blir mjukare än i Barolovinerna.

Barbaresco:Barbarescos vinodlingar ligger runt staden Barbaresco. Dessa ansvarar för 45 % av den totala Barbarescoproduktionen i landet och många av vinkällarna ligger i Barbaresco stad. Typiska karaktärer för viner från detta område är ljus färg, lätt konsistens och välstrukturerad och aromatisk smak. Dessa viner producerar inte i lika stor mängd som Barolovinerna och är därför något svårare att få tag på.

Livio Pavese:Livio Pavese anses vara en av de viktigaste vinproducenterna i regionen. Många av familjemedlemmarna har genom tiderna varit viktiga personer i Piedmonts historia, både inom vinproducering och inom andra områden. Till exempel var Arnaldino Pavese med och bidrog till staden Astis självständighet år 1217. Idag är släkten mest känd för sina högkvalitativa viner som exporteras till länder i Europa, Asien, Latinamerika och Nordamerika.

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy