I de flesta länder är det enklare än någonsin att köpa en vingård. Till och med i Frankrike där byråkratin tidigare varit väldigt hård och svårgenomtränglig kan man idag få hjälp med hela processen av särskilda konsulter som pratar engelska, spanska och nu även kinesiska. Men som sagt, det är inte köpet i sig som är det svåra, utan att hitta en vingård eller region som är värd att investera i.

De allra finaste regionerna som Champagne, Bordeaux och Rhône erbjuder bra möjligheter för investerare, men som du kanske räknat ut krävs det en stor budget för att kunna köpa mark i dessa områden. Är det Frankrike du siktar på men har en knappare budget kan du välja att investera i områden som just nu går dåligt, som Muscadet och Beaujolais. Då får du helt enkelt hoppas på att trenden kommer att vända (vilket den i och för sig tenderar att göra när det gäller vin).

När det gäller andra länder är Argentina ett bra land att investera i. Här kan du få bra värde för pengarna och om du ser vingården som något av ett semesterställe är Argentina med sina vackra vyer optimalt. Klimatet här är bra för vinodling och det finns många duktiga jordbrukare inom vin att ta hjälp ifrån. I Chile och Italien har priserna dock stigit kraftigt under de senaste åren då både chilenska Maipo och norra Italien just nu är mycket populära platser att köpa fritidshus. Faktum är att marken är mer värd som semesterplats än vinodlingsplats. Det viktigaste är förstås att ta reda på allt du kan om marken och se till så att de druvor du vill odla går att odla i det området du valt. Både jord, klimat och personalresurser måste kontrolleras noga innan du bestämmer dig för att slå till.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy