Hej,

Ibland kan man läsa att det står ‘Single Vineyard’ på etiketten. Vad betyder det egentligen? 

 

Hej,

’Single Vineyard’ är en term som används inom vinindustrin och då menar man att druvorna som finns i vinet i just den här flaskan kommer från endast en specifik vingård och inte från flera.

’Single Vineyard’ är i själva verket en kvalitetsbeteckning, då man ofta menar att just den här vingården som druvorna då kommer ifrån och där de växer, är en särskild vingård som är överlägsen de andra vingårdarna. Det räcker alltså inte med att druvorna kommer från en enda vingård. De kommer dessutom från en vingård som har ett premiumvärde. Det kan exempelvis handla om den har en fin kombination av jord, eller bra topografiska egenskaper, bra vattenkvalitet, solljus och dagliga temperaturer.

Internationellt har termen uppmärksammats mer än i Sverige. Det finns exempelvis vinbutiker i andra länder som endast säljer ’Single Vineyard’ viner som kommer från vingårdar över hela världen, till exempel Australien, Nya Zeeland, Italien, Frankrike, Spanien, Portugal och Argentina.

I Sverige hittar vi endast några ’Single Vineyard’ viner som det röda malbecvinet Quara Single Vineyard Malbec 2014 från Argentina (6551)  och det chilenska vita chardonnayvinet Cono Sur Single Vineyard Chardonnay 2016 (6522)

 

Har du frågor om vin, öl eller annat dricka? Mejla till jeanette@vinjournalen.se

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy