Skålandet i Sverige brukar kännas lite mer formellt och seden har följt med oss sedan vikingatiden, då man skålade till hövdingar och asars ära. Gäster från andra länder brukar tycka att hur vi skålar är en skojig men lite stel ceremoni, det där med hit och dit skålandet och det faktum att vi inte slår ihop glasen. Det formella svenska skålandet innebär ju att vi alltid ler när vi skålar och ser varandra i ögonen. Vi skålar alltid med värdparet och sedan gärna först med den person vi har till höger om oss vid bordet och därefter med personen till vänster. Vi håller våra glas i höger hand och vi skålar alltid, alltid, även när det är tomt i glaset, så ”dricker” vi efter mottot: hellre skåla i vatten än att taka nej och inte skåla alls.

Klirrande vinglas har dock blivit allt vanligare här hemma i informella sammanhang, men är ett mer utländskt sätt att skåla på i goda vänners lag. Det låter dessutom läckert när man klinkar med vinglasen och ger en trevlig dryckesgemenskap som att säga ”vad trevligt vi har det tillsammans!”

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy