Hem » Vin Skola » Upptäck de olika stilarna av Rioja Alavesa-viner

Upptäck de olika stilarna av Rioja Alavesa-viner

Om du är sugen på att prova ett bra Rioja Alavesa-vin är det viktigt att välja en Bodega som gör de typer av viner som du tycker mest om. När du gör efterforskningar på vingårdarna här kommer du upptäcka att de producerar hela registret. Här finns viner som framställs på de mest traditionella metoderna, men också de som tillkommit av den toppmodernaste vinframställningstekniken.

Det finns fyra grundtyper av Rioja Alavesa-viner/em>:

  • Rioja Blanca: De vita vinerna härifrån har genomgått stora förändringar under de senaste åren.
  • Moderno: Lagras oftast en kortare tid på fat av nyare fransk ek.
  • Moderno tradicional: Lagras på fat som är en blandning av både amerikansk och fransk ek.
  • Tradicional: Lagras längst på amerikanska ekfat.

Den yngre, moderna typen av rödviner från Rioja Alavesa har en rikt sammetslen struktur. Deras motpart, modern traditionell, har en rundare fyllighet, som beror på lagringen på ekfat och flaska.

Om du är ute efter ett skörare vin med silkeslena egenskaper är de traditionella vinerna från Rioja Alavesa bäst för dig. De ekfatslagras i minst två år och, om de är Gran Reserva, ytterligare tre år i flaska innan de är redo att avnjutas.

Frågor och svar:

Vilka olika typer av Rioja Alavesa-viner finns det?

Det finns fyra grundtyper av Rioja Alavesa-viner: Rioja Blanca, Moderno, Moderno tradicional och Tradicional.

Vad är skillnaden mellan Moderno och Moderno tradicional?

Moderno lagras oftast en kortare tid på fat av nyare fransk ek medan Moderno tradicional lagras på fat som är en blandning av både amerikansk och fransk ek.

Vilken typ av Rioja Alavesa-vin har en rundare fyllighet?

Modern traditionell har en rundare fyllighet, som beror på lagringen på ekfat och flaska.

Vilken typ av Rioja Alavesa-vin är bäst för den som vill ha ett skörare vin med silkeslena egenskaper?

De traditionella vinerna från Rioja Alavesa är bäst för den som vill ha ett skörare vin med silkeslena egenskaper.

Hur länge lagras de traditionella vinerna från Rioja Alavesa innan de är redo att avnjutas?

De traditionella vinerna från Rioja Alavesa ekfatslagras i minst två år och, om de är Gran Reserva, ytterligare tre år i flaska innan de är redo att avnjutas.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.