Det är mycket lättare att få bort en rödvinsfläck som fortfarande är blöt, så vänta inte tills att den torkar. Det är därför viktigt att fortsätta att blöta vinfläcken om man inte har möjlighet att ta bort den på en gång. Det största misstaget är att låta den torka.

Saker som kan hjälpa till att få bort rödvinsfläckar:

  • Vatten
  • Club Soda
  • Vitt vin

Man kan använda en av dessa vätskor för att göra så att fläcken inte torkar och sedan dabba med en mjuk trasa. Börja från kanterna och arbeta dig mot mitten. Om man använder rikligt av dessa vätskor, så bör man kunna ta bort större delen av fläcken, om inte allt.

Om fläcken är envis och vägrar att rubba sig, kan man pröva en blandning av väteperoxid och diskmedel. Häll blandningen över fläcken och låt den sugas upp i några minuter. När blandningen har löst upp fläcken, bör man kunna dabba bort den med en mjuk handduk. När det väl är avklarat kan man tvätta plagget som vanligt för att återställa det helt.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy