Det viktigaste att tänka på är att vinkällaren måste byggas på en sval plats som kan vara nersläckt. Den bör också byggas på en plats i huset som inte utsätts för stora vibrationer, då detta kan förstöra vinerna.

Tre viktiga detaljer när man bygger sin egen vinkällare:

  • Den bästa platsen är under marknivå, så bygg den i källaren.
  • Ha aldrig starka lampor eller fönster i vinkällaren då ljus förstör vinerna.
  • Hitta en plats med jämn temperatur.

För att vinet ska lagras på rätt sätt måste man tänka på flera olika faktorer när man bygger sin egen vinkällare. Dessa är temperatur, luftfuktighet, ljus, vibration och hyllplats. Den bästa temperaturen för vin är mellan 12 och 16 grader, varmare än så kan koka vinet. Luftfuktigheten bör ligga på mellan 55 och 75%, då detta fuktar korkarna utifrån.

Om man vill bygga sin egen vinkällare bör man använda sig av en innervägg eller i mitten av källaren, då detta minskar risken för vibrationer. Det gör det också lättare att kontrollera temperaturen i vinkällaren och ger ett bättre långvarigt skydd åt vinerna. God ventilation är också viktigt, då vinerna lätt tar upp lukter genom korkarna, något som förstör vinernas smaker.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy