Så bygger du din egen vinkällare

Det viktigaste att tänka på är att vinkällaren måste byggas på en sval plats som kan vara nersläckt. Den bör också byggas på en plats i huset som inte utsätts för stora vibrationer, då detta kan förstöra vinerna.

Tre viktiga detaljer när man bygger sin egen vinkällare:

  • Den bästa platsen är under marknivå, så bygg den i källaren.
  • Ha aldrig starka lampor eller fönster i vinkällaren då ljus förstör vinerna.
  • Hitta en plats med jämn temperatur.

För att vinet ska lagras på rätt sätt måste man tänka på flera olika faktorer när man bygger sin egen vinkällare. Dessa är temperatur, luftfuktighet, ljus, vibration och hyllplats. Den bästa temperaturen för vin är mellan 12 och 16 grader, varmare än så kan koka vinet. Luftfuktigheten bör ligga på mellan 55 och 75%, då detta fuktar korkarna utifrån.

Om man vill bygga sin egen vinkällare bör man använda sig av en innervägg eller i mitten av källaren, då detta minskar risken för vibrationer. Det gör det också lättare att kontrollera temperaturen i vinkällaren och ger ett bättre långvarigt skydd åt vinerna. God ventilation är också viktigt, då vinerna lätt tar upp lukter genom korkarna, något som förstör vinernas smaker.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna