Hem » Vin Skola » Så tar du med rätt champagne till festen

Så tar du med rätt champagne till festen

Champagne är egentligen kolsyrat vin. De finns i vitt, rött och rosé och i alla nivåer av sötma. Med detta i åtanke är det bra att veta vilken typ av mat som serveras innan man bestämmer sig för vilken sorts champagne man tar med sig till festen.

Mat som påverkar valet av vilken champagne man tar med till festen:

  • Blanc de Blancs: Det perfekta valet för milda rätter, skaldjur och kyckling.
  • Rosé: Söt, det bästa valet för desserter.
  • Pinot Noir, Pinot Meunier: Torr och djärv, rätt val när grillat och mäktig mat serveras.

Det kan också vara bra att fråga värden vilken sorts champagne hen föredrar. Man kan också ta med ett antal olika sorter, då detta ökar chanserna för att blidka de olika gästerna.

Om man inte tänker komma alldeles för tidigt, är det viktigt att komma ihåg att kyla champagnen. Detta kan uppnås genom att köpa champagnen i god tid och lägga den i kylskåpet i några dagar, eller förvara den på is tills att man anländer till festen.

Frågor och svar:

Vad är champagne egentligen?

Champagne är egentligen kolsyrat vin.

Vilka olika typer av champagne finns det?

Det finns champagne i vitt, rött och rosé och i alla nivåer av sötma.

Vilken typ av champagne passar bäst till milda rätter, skaldjur och kyckling?

Blanc de Blancs är det perfekta valet för milda rätter, skaldjur och kyckling.

Vilken typ av champagne passar bäst till desserter?

Rosé är söt och det bästa valet för desserter.

Vad kan man göra för att kyla champagnen innan man tar med den till festen?

Man kan köpa champagnen i god tid och lägga den i kylskåpet i några dagar, eller förvara den på is tills att man anländer till festen.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.