Ju mer utvecklat smaksinne du har, desto större är chansen att du dras till de viner som är lite udda. Den som har provat många viner kan lära sig att uppskatta de som ofta inte säljer så bra hos konsumenterna eftersom det finns ett helt spektrum av smaker som inte alla kan identifiera eller uppskatta. För att ta reda på om du tillhör den genomsnittliga målgruppen eller har lite mer unika smaklökar kan du fundera över vad du tycker om andra livsmedel och vilka preferenser du tenderar att ha. Försök känna efter vad du föredrar:

  • Sött eller torrt
  • Fruktigt eller matigt
  • Skarpt eller lent

Gillar du söta läskedrycker eller föredrar du att avnjuta en kopp té till eller efter maten? Gillar du coca-cola är dina smaklökar lagda åt det sötare håller, men gillar du torrare drycker med tanniner som té är chansen större att du uppskattar torra viner. Även om du gillar coca cola behöver du dock inte vara särskilt förtjust i de riktigt söta vinerna, eftersom båda dryckerna generellt har en frisk syra som neutraliserar det söta. De flesta föredrar denna typ av smaker.

Är du en efterrättsperson som gillar till exempel fruktsallad och bakverk med olika frukter och bär eller föredrar du lite mer matiga rätter som går åt det örtiga/feta/saltiga hållet? Den förstnämnda beskrivningen stämmer ofta in på de som gillar fruktiga viner medan den andra indikerar en smak för viner från kallare klimat med smaker som örter, tobak, bacon och oliver. Detta är en mer ovanlig preferens.

Ett enkelt sätt att få reda på om du gillar skarpa eller lena viner är om du dricker ditt kaffe svart eller med mjölk eller grädde. Den som dricker svart föredrar skarpare viner som ofta säljs unga. Mjölkdrickaren däremot väljer gärna ekfatslagrade viner med längre lagringstid. Den genomsnittliga vindrickaren föredrar lena viner.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy