Gör ditt eget vinprovningskit!

Vinprovningskit finns att köpa i vissa affärer, men då är de oftast dyra. Dessutom är det höga priset helt utan anledning eftersom du enkelt kan göra ett liknande kit själv med hjälp av livsmedel du kan hitta i vilken matbutik som helst! För att veta vad du behöver kan det vara bra att läsa på lite om vinerna du tänkt bjuda på i förväg så att du har en aning om vilka aromer de innehåller. Är du osäker kan du dock följa vår inköpslista som passar till de flesta vinprovningarna:

  • Svart- och vitpeppar
  • Oregano
  • Vanilj
  • Muskotnöt
  • Kardemumma
  • Anis
  • Vanilj
  • Dill

Det är enklast om de kryddor du köper är torkade, och förutom ovanstående ingredienser kan du om du vill se till att få tag på annat som kan vara bra att lukta på och känna igen i vinet. Det kan till exempel vara en liten skopa jord, torkad frukt, svampar eller tobak.

När du har den första biten avklarad behöver du något att förvara doftpaketen i. Små, genomskinliga glasburkar för kryddor ser trevligt ut, och köp gärna till en bricka med kanter som du kan ställa burkarna på.

När det är dags för vinprovning kan använda ditt kryddkit på två olika sätt. Antingen tar du en liten mängd av kryddan och blandar med lite vin så att aromerna frigörs i luften, men om du fortfarande vill kunna dricka vinet kan du helt enkelt lukta på kryddan som den är i burken. Torkade kryddor får en tydligare doft om du gnuggar dem mellan fingrarna.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna