Cabernet Franc i Loiredalen kom faktiskt ursprungligen från i närheten av Bordeaux och var väletablerad i regionen vid 1300-talet. Under hundratals år var druvan unik för Frankrike och framförallt Loiredalen. Under de senaste årtiondena har druvans popularitet lett till att den nu odlas i länder över hela världen.

Ett urval av viner som görs på Cabernet Franc från Loiredalen:

Halvtorra roséviner:

  • Cabernet d’Anjou
  • Rosé de Loire

Torra roséviner:

  • Chinon
  • St Nicholas de Bourgueil

Fylliga rödviner:

  • Anjou-Villages Brissac
  • Saumur-Champigny

De flesta olika sorterna av Cabernet Franc-viner som görs i Loiredalen har rykte om sig att vara ganska lätta, med lägre tanninnivåer än de flesta andra franska röda vinerna. Generellt sett är dessa viner redo att drickas strax efter att de har buteljerats.

Det finns dock många fylligare viner gjorda på Cabernet Franc i Loiredalen. De yngre vinerna brukar ha smak av hallon och körsbär, men när vinerna lagras får de ofta jordigare smaker som påminner många om urskog.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris369 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy