Hem » Vin Skola » Läs allt om Loiredalens berömda Cabernet Franc

Läs allt om Loiredalens berömda Cabernet Franc

Cabernet Franc i Loiredalen kom faktiskt ursprungligen från i närheten av Bordeaux och var väletablerad i regionen vid 1300-talet. Under hundratals år var druvan unik för Frankrike och framförallt Loiredalen. Under de senaste årtiondena har druvans popularitet lett till att den nu odlas i länder över hela världen.

Ett urval av viner som görs på Cabernet Franc från Loiredalen:

Halvtorra roséviner:

  • Cabernet d’Anjou
  • Rosé de Loire

Torra roséviner:

  • Chinon
  • St Nicholas de Bourgueil

Fylliga rödviner:

  • Anjou-Villages Brissac
  • Saumur-Champigny

De flesta olika sorterna av Cabernet Franc-viner som görs i Loiredalen har rykte om sig att vara ganska lätta, med lägre tanninnivåer än de flesta andra franska röda vinerna. Generellt sett är dessa viner redo att drickas strax efter att de har buteljerats.

Det finns dock många fylligare viner gjorda på Cabernet Franc i Loiredalen. De yngre vinerna brukar ha smak av hallon och körsbär, men när vinerna lagras får de ofta jordigare smaker som påminner många om urskog.

Frågor och svar:

Varifrån kommer Cabernet Franc i Loiredalen?

Cabernet Franc i Loiredalen kommer ursprungligen från Bordeaux.

Vilka är några exempel på halvtorra roséviner som görs på Cabernet Franc i Loiredalen?

Cabernet d’Anjou och Rosé de Loire är exempel på halvtorra roséviner som görs på Cabernet Franc i Loiredalen.

Vilka är några exempel på fylliga rödviner som görs på Cabernet Franc i Loiredalen?

Anjou-Villages Brissac och Saumur-Champigny är exempel på fylliga rödviner som görs på Cabernet Franc i Loiredalen.

Hur beskrivs smaken på yngre Cabernet Franc-viner från Loiredalen?

Yngre Cabernet Franc-viner från Loiredalen beskrivs ofta ha smak av hallon och körsbär.

Vilken typ av smaker kan fylligare Cabernet Franc-viner från Loiredalen ha när de lagras?

Fylligare Cabernet Franc-viner från Loiredalen kan få jordigare smaker som påminner om urskog när de lagras.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.