Läs allt om Loiredalens berömda Cabernet Franc

Cabernet Franc i Loiredalen kom faktiskt ursprungligen från i närheten av Bordeaux och var väletablerad i regionen vid 1300-talet. Under hundratals år var druvan unik för Frankrike och framförallt Loiredalen. Under de senaste årtiondena har druvans popularitet lett till att den nu odlas i länder över hela världen.

Ett urval av viner som görs på Cabernet Franc från Loiredalen:

Halvtorra roséviner:

  • Cabernet d’Anjou
  • Rosé de Loire

Torra roséviner:

  • Chinon
  • St Nicholas de Bourgueil

Fylliga rödviner:

  • Anjou-Villages Brissac
  • Saumur-Champigny

De flesta olika sorterna av Cabernet Franc-viner som görs i Loiredalen har rykte om sig att vara ganska lätta, med lägre tanninnivåer än de flesta andra franska röda vinerna. Generellt sett är dessa viner redo att drickas strax efter att de har buteljerats.

Det finns dock många fylligare viner gjorda på Cabernet Franc i Loiredalen. De yngre vinerna brukar ha smak av hallon och körsbär, men när vinerna lagras får de ofta jordigare smaker som påminner många om urskog.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •