Hem » Vin Skola » Allt om de världsberömda Cabernet Sauvignon-druvorna – hjärtat av många fantastiska viner

Allt om de världsberömda Cabernet Sauvignon-druvorna – hjärtat av många fantastiska viner

Cabernet Sauvignon-druvor blandas ofta med Merlot-druvan och rivaliseras endast av Pinot Noir. De är resultatet av en korsning mellan Cabernet Franc och Sauvignon-druvor. Enligt experterna skedde detta under de senaste århundrandena, så de är en relativt ung druvsort.

Populära vindruvor som ofta blandas med Cabernet Sauvignon:

  • Merlot
  • Shiraz
  • Tempranillo
  • Cabernet Franc

Cabernet Sauvignon-rankorna ger mycket frukt, men det lummiga lövverket måste skötas noggrant för att försäkra att druvorna får tillräckligt med solljus under sommarmånaderna. Det gör att de kan mogna som de ska. Bonden måste ofta välja mellan kvaliteten av druvorna och kvantiteten, förutom vissa tursamma år då han får båda två.

Cabernet Sauvignon-druvorna anses vara världens bästa blandningsdruvor, men vinmakaren måste fortfarande besluta när de ska ner i blandningen. Detta kan göras innan jäsning, under jäsningsprocessen eller när vinet är färdigjäst. Ofta har varje vin sin egen jäsningsprocess, så vinmakaren jäser dem separat för att få ett jämnt vin.

Frågor och svar:

Vilka druvor blandas oftast med Cabernet Sauvignon?

Merlot, Shiraz, Tempranillo och Cabernet Franc.

Hur uppstod Cabernet Sauvignon-druvorna?

De är resultatet av en korsning mellan Cabernet Franc och Sauvignon-druvor, som skedde under de senaste århundrandena.

Varför måste lövverket på Cabernet Sauvignon-rankorna skötas noggrant?

För att försäkra att druvorna får tillräckligt med solljus under sommarmånaderna och kan mogna som de ska.

Varför måste bonden ofta välja mellan kvaliteten av druvorna och kvantiteten?

För att rankorna ger mycket frukt, men för att druvorna ska mogna som de ska måste bonden välja mellan att skörda färre druvor av högre kvalitet eller fler druvor av lägre kvalitet.

När beslutar vinmakaren när Cabernet Sauvignon-druvorna ska ner i blandningen?

Det kan göras innan jäsning, under jäsningsprocessen eller när vinet är färdigjäst, men vinmakaren jäser dem oftast separat för att få ett jämnt vin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

La Dame de Malescot
La Dame de Malescot
Pris:370 :-
Artikel nr:549101
Smak ceder, choklad, komplex, korinter, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, fatkaraktär
Arom ceder, choklad, fatkaraktär, komplex, korinter, mörka-körsbär, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2017DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.