Matcha kycklingvingarnas hetta med rätt vin

Det finns så många olika sorters sätt att tillaga kycklingvingar att det inte finns ett vin som passar bäst till alla. Det bästa är om du fokuserar på att matcha vinet till såsen, snarare än själva kycklingvingen. På detta sätt kommer du att tillfredsställa smaklökarna och få en helt ny upplevelse nästa gång du gör dina favoritvingar.

Prova de här kombinationerna när du serverar vin med kycklingvingar:

  • Champagne: En torr champagne går bra ihop med starkt kryddade kycklingvingar, en halvtorr är det perfekta valet för grillade vingar.
  • Riesling: En bra torr Riesling kommer att passa bra till de flesta vingarna, från milt till starkt kryddade.
  • Pinot Noir: En bra matchning till grillade vingar, men inte alls för starkt kryddade vingar då kryddorna dödar vinets smaker.
  • Zinfandel: En röd Zinfandel kan förbättra smakerna hos superstarka Buffalo Wings lika mycket som hos söta Barbeque-kryddade vingar.

Som med de flesta kycklingrätter är vita viner ett relativt säkert val till kycklingvingar. Tänk dock på att undvika viner som Chardonnay, då vinets smaker kan övermanna milt kryddade vingar.

Även fast du säkert har ett favoritvin eller två att servera till kycklingvingar så kan ombyte förnöja. Lika mycket som du säkert har testat många olika såser till kycklingvingarna, ska du prova många olika viner för att hitta de bästa möjliga smakkombinationerna.

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Ett kryddigt vin odlat på sluttningarna i nordöstra Verona, i vindistriktet Valpolicella. Vinet har hög kvalitet, bra smak, passar till det mesta och är dessutom ekologiskt odlat; inte undra på att det blivit en storsäljare världen över!

Artikelnummer: 3040

Typ: Rött Vin

Producent:A post with the ID $producenter does not exist.

Land: Veneto (Veneto)

Alkohol:13,5 % Vol. %

Pris:135 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna