Det finns så många olika sorters sätt att tillaga kycklingvingar att det inte finns ett vin som passar bäst till alla. Det bästa är om du fokuserar på att matcha vinet till såsen, snarare än själva kycklingvingen. På detta sätt kommer du att tillfredsställa smaklökarna och få en helt ny upplevelse nästa gång du gör dina favoritvingar.

Prova de här kombinationerna när du serverar vin med kycklingvingar:

  • Champagne: En torr champagne går bra ihop med starkt kryddade kycklingvingar, en halvtorr är det perfekta valet för grillade vingar.
  • Riesling: En bra torr Riesling kommer att passa bra till de flesta vingarna, från milt till starkt kryddade.
  • Pinot Noir: En bra matchning till grillade vingar, men inte alls för starkt kryddade vingar då kryddorna dödar vinets smaker.
  • Zinfandel: En röd Zinfandel kan förbättra smakerna hos superstarka Buffalo Wings lika mycket som hos söta Barbeque-kryddade vingar.

Som med de flesta kycklingrätter är vita viner ett relativt säkert val till kycklingvingar. Tänk dock på att undvika viner som Chardonnay, då vinets smaker kan övermanna milt kryddade vingar.

Även fast du säkert har ett favoritvin eller två att servera till kycklingvingar så kan ombyte förnöja. Lika mycket som du säkert har testat många olika såser till kycklingvingarna, ska du prova många olika viner för att hitta de bästa möjliga smakkombinationerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy