Frukt och hackade valnötter förhöjer den goda Brieosten i varm tappning. Börja med en smakrik och god Brietårta, ungefär 20 m stor.

Nötblandning
Koka 2 dl flytande honung, 1 dl hackade, torkade aprikoser, 1 dl blandade pistage- och valnötter tillsammans med 1 msk rågmjöl tills honungen tjocknar. Lägg hela Brien som den är i en ugnsfast form och häll över nöt blandningen. Baka i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills nötterna fått en fin färg. Servera med kex och färsk frukt.

2 vintips till detta

  • Varför inte prova det etiskt märkta Leeuwenjacht från 2013 (nr 2171) ett friskt och fuktigt vitt vin för 81 kr som passar utmärkt till Brietårtan. I detta ljusgula och smakrika vin samsas tre druvor: Viognier, Chenin blanc, Grenache blanc. Vinet har blommig doft med inslag av fat, aprikos, gråpäron, örter och mandarin samt en alkoholhalt 13,5 % och kommer från vinregionen Western Cape vid kusten.
  • Jean Biecher 2013 (nr 81401) är ett lite komplexare vin, men friskt och fruktigt ekologiskt odlat från Frankrike för 101 kr och med en alkoholhalt13,5 %. Vinet har en smak med inslag av gula päron, honungsmelon, lime och örter med en druvtypisk Pinot Gris som passar utmärkt till en starkare Brie.

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy