Tidernas Mac ’n Cheese med goda SOLI Syrah

När man vill sätta lite extra piff på vardagen med ett glas rött ska du prova denna Mac ’n Cheese. Inte direkt kalorisnålt, med enkelt och gott!
Mac ’n Cheese

  • ¾ paket snabbnudlar kokas nästan mjuka
  • en gul lök hackas
  • 3-4 klyftor vitlök hackas
  • 3 paket olika lagrade rivna ostar: exempelvis Västerbotten, Grevé, Prästost …
  • torkad basilika och oregano
  • 3 dl vispgrädde
  • Skinka i bitar (valfritt)

I en långpanna varvar du 2-3 lager upp till toppen med nudlar, lök, vitlök, kryddor och ost. Avsluta med att fördela vispgrädden överst. Stänk lite torkad basilika på toppen. In i ugnen 15 min på 250 grader tills den fått färg.
(Om du vill kan du göra en riktig schweizisk lyxvariant och själv riva 3 alpostar: Emmenthaler, Gruyère, Appenzeller… )
Vintips: SOLI Syrah
Ett prisvärt och gott bulgariskt rödvin från vingårdar som ligger i Elenovo, sydöstra delen av Trakiska dalen. Detta är ett fruktigt vin, lättdrucket men även fylligt vin som har lagrats på ekfat. SOLI Syrah är ungdomligt och fruktigt vin med ren arom. Det är intensivt i munnen och på näsan har det inslag av björnbär, plommon, blåbär och peppar.

  • Årgång: 2013
  • Alkohol: 13 %
  • Druva: 85 % syrah och 15 % merlot
  • Producent Edoardo Miroglio Eood
  • Ingår i fasta Systemets standardsortiment
  • Pris: 59:-

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.