Att hitta det rätta mousserade vinet att servera till fisk kan vara ganska utmanande. En bra regel är att hålla sig till Brut eller Brute Nature, eftersom vinets torrhet antingen kompletterar lätta vita fiskar, eller motbalanserar fetare, oljiga fiskar.

Populära val av mousserade viner att servera till fisk:

  • Blanc de Blanc: Dessa mousserade viner passar bra till förrätter som ostron och kaviar. De passar även till sashimi, sushi och de flesta vita fiskar. Man kan också med fördel servera dessa viner till huvudrätter som är salta, kryddiga eller har mycket vinäger.
  • Rosé eller Blanc de Noir: Dessa mousserade viner passar bäst med röd fisk, som lax, fiskgrytor och de många olika fiskrätterna från medelhavsköket.

Man kan säga att vita viner passar bra till vit fisk och vitt kött och röda viner passar med rött kött och röda fiskar. Det här är dock bara generella riktlinjer när det kommer till att välja de bästa mousserade vinerna att servera till fisk.

När du har testat våra förslag på mousserade viner som passar till fisk, kan du prova dem med olika grader av sötma. Efter lite experimentering kommer du att hitta ett mousserat vin som du föredrar att dricka till alla fisk- och skaldjursrätter.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy