Merlotviner finns från lättdruckna till fylliga till de vällagrade och komplexa viner, som dricks av de mest luttrade kännarna. Därför bör ditt val av mat att servera till Merlot vara lika differentierade.
Att matcha rätt mat till Merlotviner:
- Lätt Merlot: Rätter som pizza, pasta med tomatsås och grillad kyckling.
- Mellanfyllig Merlot: Rätter som anka, lamm och nötkött.
- Tyngre Merlot: Kryddiga rätter, pasta med köttsåser, sotad lax.
När du funderar på vilka rätter du vill servera är det viktigt att också tänka på tillbehören. Rostade eller karamelliserade grönsaker har en sötma som kommer att komplettera vinet. Detsamma gäller grönsaker som röd paprika, squash och rödbetor.
När du letar efter lite mer speciell mat att servera till Merlot-viner, tänk på den naturliga sötman dessa viner har. De är det perfekta komplementet till milt kryddiga rätter, så undvik kök med starka kryddor, som Thailand eller Indien. Prova istället rätter med sotad fisk, som kommer att passa bättre till vinet.
Vinjournalen Rekommenderar
La Dame de Malescot
Ett magiskt gott vin av högsta kvalitet! Château Malescot-St-Exupéry är ett 3ème Cru Classé slott i Margaux och är idag ett av de bäst bevarade och kvalitetsdrivna Margaux cru. Vinet La Dame de Malescot är slottets andravin.
Artikelnummer: 5491
Typ: Rött Vin
Land: Bordeaux, Frankrike
Alkohol: 13,5 %
Pris: 349 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET