Bresaola med ruccola går enkelt och snabbt att göra. Du behöver bara handla Bresaola och några tillbehör. Vi har ett bra vintips till.

Bresaola är det italienska lufttorkade nötköttet som du kan hitta i färdiga förpackningar i delikatessdisken. Se till att ha lite ruccola, parmesanost och en citron hemma.

Så här gör du med Bresaolan:

  • Ta fram ett trevligt uppläggningsfat som alla kan ta ifrån. Fördela några ruccolablad på fatet och lägg på c.a 150 Bresaola. Hyvla över lite parmesan grovt med osthyveln eller en mandolin. Ringla över citronjuice och olivolja.
  • Toppa med några fler ruccolablad och mal över svartpeppar. Klart!

Vintips: Boira’ Sangiovese 2014

  • Artnr 32431
  • 89 kronor

Boira’ är tillverkat av ekologiskt odlade druvor från Marche. Efter jäsning har vinet lagrats på franska ekfat, så kallade barriquer.  Det här är ett fylligt, ungdomligt och bärigt vin med aromatisk smak av mörka körsbär, kanel och vanilj med en doft av fat och en lätt bränd och nötig eftersmak.

Druvan är den goda Sangiovese som betyder “Jupiters blod”. Sangiovese ger typiskt fruktiga och fylliga viner och Boira’ Sangiovese är inget undantag.

Producenten är Cantine Volpi i Tortona utanför Asti i Piemonte och har varit vinmakare sedan 1914. Man har alltså en lång familjetradition av vinmakeri och man har även specialiserat sig på organiska viner där druvorna kan komma från hela Italien.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy