Svaret ligger någonstans mitt emellan. Självklart så finns det rätter som passar bättre till de djupa, mäktiga smakerna av ett bra rödvin. Det viktigaste man bör tänka på är att försöka matcha smakerna av vinet till de av maten.

Populära rätter att servera till röda viner från Rhônedalen:

  • Köttgrytor, vilt och lamm
  • Fisk med starka smaker, som tonfisk
  • Choklad

Ingen vet allt om hur man bäst parar ihop mat och vin. Det finns dock en del trick som underlättar för dig att göra bra val. Som tur är har rödvinerna från denna region i Frankrike starka smaker, som passar bra till många olika rätter.

Många kanske inte tänker på grillat när det kommer till att hitta rätt mat att servera till röda Rhônedalsviner, men det kan vara en perfekt kombination. Var inte rädd för att prova att dricka ditt favoritvin till en ny rätt, du kan bli positivt överraskad.

Vinjournalen.se rekomenderar

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Artikel:4128Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionBordeauxÅrgång2019Druvor80% Sémillon, 20% Sauvignon BlancAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy