Hem » Vin & Mat » Ljuvliga juliga köttbullar med ett glas Madia Montepulciano
Vin & Mat

Ljuvliga juliga köttbullar med ett glas Madia Montepulciano

madia_montepulciano_abruzzo - Vinjournalen.se

Köttbullarna till julbordet kan du verkligen laga tidigt och frysa in tills det är dags eller varför inte provsmaka redan nu tillsammans med lite gräddig mandelpotatismos? Eftersom tomten snart är i antågande höjer vi julkänslan ett snäpp och lagar juligare köttbullar, blandar i lite julmust och julkryddor för att få den där lilla extra julpiffen. Och medan vi förbereder julmaten i köket, så står även Madia Montepulciano d’Abruzzo i säker närhet.

S
S

Juliga köttbullar

  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl julmust
  • 500 g blandfärs
  • 1 riven medelstor gul lök
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm salt
  1. Vispa samman ströbröd, grädde, lök och ägg i en skål och låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt julmust och de malda kryddorna och rör om.
  3. Tillsätt färsen, lite salt och blanda om till en jämn smet.
  4. Rulla köttbullar och stek dem i rapsolja och smör ca 6-7 min.

Snabbrecept:  Mandelpotatismos

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Skala och koka en påse på c:a 800 g mandelpotatis tills den är mjuk. Släng potatisvattnet. Blanda potatisen med 1,5 dl fet mjölk, 0,5 dl vispgrädde och 50 g smör. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.

Madia Montepulciano d’Abruzzo

  • Område: Itailien, Abruzzerna, Montepulciano d’Abruzzo
  • Producent: Torre Zambra
  • Druva: Montepulciano
  • Art.nr: 2802
  • Pris: 79 kr

Frågor och svar:

Kan man frysa in köttbullarna och laga dem i förväg till julbordet?

Ja, det går utmärkt att laga köttbullarna i förväg och frysa in dem tills det är dags.

Vad ger köttbullarna den extra julpiffen?

Köttbullarna får den extra julpiffen genom att blanda i julmust och julkryddor.

Hur länge ska man steka köttbullarna?

Köttbullarna ska stekas i rapsolja och smör i cirka 6-7 minuter.

Vad är snabbreceptet till mandelpotatismos?

Snabbreceptet till mandelpotatismos är att koka mandelpotatis, blanda med fet mjölk, vispgrädde och smör, och smaka av med salt och peppar.

Vilken är producenten av Madia Montepulciano d’Abruzzo?

Producenten av Madia Montepulciano d’Abruzzo är Torre Zambra.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.