Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Ljuvliga juliga köttbullar med ett glas Madia Montepulciano

Ljuvliga juliga köttbullar med ett glas Madia Montepulciano

Ljuvliga juliga köttbullar med ett glas Madia Montepulciano

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 13 december 2016

Köttbullarna till julbordet kan du verkligen laga tidigt och frysa in tills det är dags eller varför inte provsmaka redan nu tillsammans med lite gräddig mandelpotatismos? Eftersom tomten snart är i antågande höjer vi julkänslan ett snäpp och lagar juligare köttbullar, blandar i lite julmust och julkryddor för att få den där lilla extra julpiffen. Och medan vi förbereder julmaten i köket, så står även Madia Montepulciano d’Abruzzo i säker närhet.

S
S

Juliga köttbullar

  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl julmust
  • 500 g blandfärs
  • 1 riven medelstor gul lök
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm salt
  1. Vispa samman ströbröd, grädde, lök och ägg i en skål och låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt julmust och de malda kryddorna och rör om.
  3. Tillsätt färsen, lite salt och blanda om till en jämn smet.
  4. Rulla köttbullar och stek dem i rapsolja och smör ca 6-7 min.

Snabbrecept:  Mandelpotatismos

Skala och koka en påse på c:a 800 g mandelpotatis tills den är mjuk. Släng potatisvattnet. Blanda potatisen med 1,5 dl fet mjölk, 0,5 dl vispgrädde och 50 g smör. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.

Madia Montepulciano d’Abruzzo

  • Område: Itailien, Abruzzerna, Montepulciano d’Abruzzo
  • Producent: Torre Zambra
  • Druva: Montepulciano
  • Art.nr: 2802
  • Pris: 79 kr

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Ja, det går utmärkt att laga köttbullarna i förväg och frysa in dem tills det är dags.

Köttbullarna får den extra julpiffen genom att blanda i julmust och julkryddor.

Köttbullarna ska stekas i rapsolja och smör i cirka 6-7 minuter.

Snabbreceptet till mandelpotatismos är att koka mandelpotatis, blanda med fet mjölk, vispgrädde och smör, och smaka av med salt och peppar.

Producenten av Madia Montepulciano d’Abruzzo är Torre Zambra.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar