Läs allt om de bästa klassiska vin och mat-kombinationerna

Trots att dessa klassiska vin och mat-kombinationer ger en perfekt balans av smaker och texturer, är de bara förslag. Dessa kombinationer förbättrar kvalitén på både vinerna och rätterna, men det finns inga slutgiltiga regler för att kombinera mat och vin. Det är helt enkelt så att dessa kombinationer har bevisat att de klarar tidens prövningar.

Tre av de bästa klassiska kombinationerna av mat och vin:

  • Champagne och rysk kaviar: Champagnens torra egenskaper är den perfekta balansen till den oljiga, salta smaken av kaviar.
  • Pinot Noir och anka: Den kraftiga och robusta smaken av vinet är en motvikt till den feta ankan och framhäver smaken av köttet.
  • Cabernet Sauvignon och kött: Köttets proteiner mjukar upp tanninerna och framhäver vinets fruktiga smaker.

Dessa är bara några smakprov på fantastiska kombinationer, några andra är ostron och Chardonnay, Riesling med asiatiska rätter och Sangiovese eller Chiantiviner med alla tomatsåsbaserade italienska rätter. Det finns hur många kombinationer som helst.

Oavsett om du letar efter klassiska kombinationer av vin och mat, eller bara försöker bestämma vilket vin du ska servera till en måltid, finns det inget rätt eller fel val. I slutändan är det viktigaste att du väljer ett vin som du tycker smakar gott.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna