Läs allt om de bästa klassiska vin och mat-kombinationerna
Trots att dessa klassiska vin och mat-kombinationer ger en perfekt balans av smaker och texturer, är de bara förslag. Dessa kombinationer förbättrar kvalitén på både vinerna och rätterna, men det finns inga slutgiltiga regler för att kombinera mat och vin. Det är helt enkelt så att dessa kombinationer har bevisat att de klarar tidens prövningar.
Tre av de bästa klassiska kombinationerna av mat och vin:
- Champagne och rysk kaviar: Champagnens torra egenskaper är den perfekta balansen till den oljiga, salta smaken av kaviar.
- Pinot Noir och anka: Den kraftiga och robusta smaken av vinet är en motvikt till den feta ankan och framhäver smaken av köttet.
- Cabernet Sauvignon och kött: Köttets proteiner mjukar upp tanninerna och framhäver vinets fruktiga smaker.
Dessa är bara några smakprov på fantastiska kombinationer, några andra är ostron och Chardonnay, Riesling med asiatiska rätter och Sangiovese eller Chiantiviner med alla tomatsåsbaserade italienska rätter. Det finns hur många kombinationer som helst.
Oavsett om du letar efter klassiska kombinationer av vin och mat, eller bara försöker bestämma vilket vin du ska servera till en måltid, finns det inget rätt eller fel val. I slutändan är det viktigaste att du väljer ett vin som du tycker smakar gott.
Frågor och svar:
Finns det några slutgiltiga regler för att kombinera mat och vin?
Vilka är tre av de bästa klassiska kombinationerna av mat och vin?
Vilken egenskap hos champagnen gör den till en perfekt balans till rysk kaviar?
Vilken kombination av vin och mat passar bra till asiatiska rätter?
Vad är det viktigaste när man väljer vilket vin man ska servera till en måltid?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Rosé viner från alla världens hörn
- Vita viner från Central Coast
- Vita viner från Monterey County