När man har en middagsbjudning, oavsett om det är en vanlig middag eller en femrättersmåltid, så är det viktigt att välja rätt vin. Det enkla svaret är att man absolut kan servera rosévin som aperitif, men tänk på färgen och sötman på vinet man ska servera.

Olika typer av rosévin som en aperitif:

  • Ljusrosa: Ljus i färg och smak, dessa viner kan serveras för sig själva eller till skaldjursförrätten.
  • Mellanrosa: Det perfekta valet att dricka ensam eller med ost och kyckling.
  • Mörkrosa: Starkare i smaken, passar bäst att avnjutas utan mat.

Ett av de största skälen till att så många är rädda för att servera rosévin som aperitif är att de inte riktigt förstår dessa fantastiska viner. Men det är ingen anledning till att inte servera dem.

Rosa viner är inte farliga. Oftast kan man behandla dem som vita viner. De har liknande smaker, aromer och texturer. Rosévin som aperitif är ett perfekt sätt att börja en lyckad kväll.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy